Orman yangınlarıyla mücadele

Eskişehir'de, 22 kamu kurum ve kuruluşu arasında orman yangınlarıyla mücadelede iş birliği amacıyla amacıyla protokol imzalandı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Mayıs 2012 20:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eskişehir'de, 22 kamu kurum ve kuruluşu arasında orman yangınlarıyla mücadelede iş birliği amacıyla amacıyla protokol imzalandı.

Orman Bölge Müdürü Zekeriya Mere, Eskişehir-Seyitgazi karayolu yanındaki Kocakır Piknik Alanı'nda düzenlenen protokol töreninde, orman yangınlarında mücadelenin sadece Orman Bölge Müdürlüğü'nün çalışmalarıyla değil, diğer kurum ve kuruluşların destekleriyle yürütülebileceğini söyledi.

Geçen yıl kayda değer orman yangını olmadığını belirten Mere, şöyle konuştu:

"Her sene bizim en büyük sıkıntımız, anız yangınları. Orman Bölge Müdürlüğü olarak geçen yıl 36 hektar alanda 43 yangın çıktı. Eskişehir ilimizde de 26 olmak üzere 27 hektarlık alanda yangın çıktı. Normal koşullarda buna 'yangınımız yok' diyebiliriz. Çünkü yanan sahalar genelde anızdan dolayı, Ormana bitişik bozuk ormanlarda çıktı. Temennimiz inşallah bu sene sıfır yangın ama muhtemel tabiat şartlarından kaynaklanan yangın olabilecektir. En az hasarla geçirilmesini temenni ediyorum."

Daha sonra, Orman Yangınlarıyla Mücadele Komisyonu Protokolü, Eskişehir Vali Kadir Koçdemir ve diğer komisyon üyeleri tarafından imzalandı.

-İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü'ne tayin edildi-

Tören sonunda gelen telefonla İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü'ne tayin edildiğini öğrenen Mere, Eskişehir insanının çok iyi niyetli olduğunu, burada insanlarla diyaloğun çok rahat kurulduğunu belirtti.

Yurt genelinde 27 Orman Bölge Müdürlüğü bulunduğunu ve en faal olanlarından birinin Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğü olduğunu dile getiren Mere, şunları kaydetti:

"Ağaçlandırmada Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğü birinci sırada. Çünkü buranın potansiyel alanı var. Orman tesis etmek, ağaçlandırma yapmak, yeni orman kurmak adı altında burası bir numara. Onun ayrı bir zevki var. Diktiğiniz fidanı bir sene sonra görmenin hazzı hiçbir şeye değişilmez. Ayrıca burada vatandaş çok duyarlı. Biz olay yerine varmadan insanlar yangını söndürüyor. Bu duyarlılık bizim için çok önemli."

Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğü görevine 13 Mayıs 2011'de atanan Mere'nin yarın kentten ayrılmasının beklendiği, yerine ise Orman Bölge Müdür Yardımcılarından Adnan Diltemiz'in vekalet edeceği öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber